Activiteiten

Activiteiten van Balletstudio van der Stappen

ActiviteitenWij organiseren jaarlijks een open huis week,waarbij de deuren open staan voor alle belangstellenden.
Eens per twee jaar maken we met alle leerlingen een grootse voorstelling die meerdere malen wordt opgevoerd. Deze voorstelling heeft in de loop van de jaren een mooie reputatie opgebouwd. We dansen dan ook voor volle uitverkochte zalen!
Het andere jaar dansen we met een deel van de leerlingen het LeerlingDansProject, oftewel het L.D.P. Bij deze voorstelling staat de creativiteit van de leerling centraal. Lees meer onder de link voorstellingen.>BR? Verder geven onze dansers regelmatig optredens in Heesch, Oss , NIstelrode en omgeving.
Eens per jaar verzorgen we ook workshops voor onze leerlingen. We trachten in deze week andere lesstijlen aan te bieden, zodat onze leerlingen daar ook eens mee kennis kunnen maken
Ook verzorgen we met regelmaat voor diverse workshops in de gemeente Bernheze en Oss.
Tijdens openbare lessen, dansvoorstellingen op buitenpodia of onze tweejaarlijkse grote voorstelling treden de leerlingen op.


Twee - jaarlijkse grote voorstelling


Hieraan dansen al onze leerlingen mee, Deze voorstellingen brengen altijd een verhaal dan wel een sprookje. Zo hebben we in voorgaande jaren o.a. Alladin, Belle en het beest, de Gelaarsde Kat, Delete 2 enter en Alice in Wonderland geproduceerd.
De voorbereidingen voor het team, docenten, kostuums en decor , starten een jaar voor aanvang. De dansrepetities starten een half jaar voor aanvang. Veel werk wordt gestoken in kostuums, belichting en drama. De voorstellingen zijn afwisselend vol vaart, met dansers van 4 tot volwassen dansers, van beginners niveau tot vergevorderd. Deze voorstellingen reeks zijn in theater de Pas of Theater de Lievekamp.

Leerling - Dans - Project ,oftewel het L.D.P.


In deze voorstelling staat de creativiteit van onze leerlingen centraal, Binnen een gegeven thema , gaan onze leerlingen zelf aan de slag om iets moois te creëren.

Workshops

Aan het einde van het seizoen organiseren we ook vaak een workshop week. In deze week bieden wij ook danslessen aan in andere stijlen. Zo stellen wij onze leerlingen in de gelegenheid om daar ook eens kennis mee te maken. Voor enkele stijlen trekken we docenten aan buiten ons eigen docenten-team.

Open Huis


Eens per jaar staan onze deuren open voor familie, vrienden en geïnteresseerden. Afhankelijk van de planning voor de voorstelling wordt deze week georganiseerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide